maandag 22 februari 2010

het jaar van de fiets

Het gaat goed met het besef dat fietsen goed is voor de gezondheid, het milieu en de mobiliteit van Nederland. Dit gegeven wordt omarmt door veel instanties. Vanuit allerlei hoeken wordt het fietsen gepromoot. Op de politieke agenda krijgt fietsen een steeds stevigere positie. Het komend jaar is er veel op fietsgebied te doen in Nederland.



De Tour de France en de Giro starten in Nederland. Rotterdam dat het grand depart van de Tour organiseert heeft als thema New Energy gekozen, ook hier krijgt de fiets een belangrijk aandeel. Het Instituut voor sport en bewegen heeft samen met de fietsersbond voor de komende drie jaar de campagne "heel nederland fietst" op touw gezet. Deze campagne wordt door tal van organisaties actief ondersteund. Op 31 maart vindt in het kader van deze campagne de recordpoging heel Nederland op de fiets plaats. Het kennis platform duurzaam op weg zet in op de fiets. TNO heeft wetenschapelijk onderzoek gedaan en publiceert 10 onderbouwde argumenten om vooral te gaan fietsen. De overheid heeft besloten de fiscaal gunstige bedrijfsfietsenregeling in ieder geval tot 2014 in stand te houden. Zelfs de auto industrie omarmt de fiets met het besef dat elke extra fietser een auto minder in de file is. En zo kan ik nog wel even doorgaan. De lijst is lang en lijkt steeds langer te worden. We kunnen er niet om heen Fietsen is het.



Aangezien het zoveel aandacht krijgt vanuit al deze hoeken zal ik met mijn bescheiden bijdrage focussen op de lokale situatie. Vanochtend de fietsersbond en de gemeente benaderd om samen op te trekken op 31 maart. Wat denk je van een recordpoging fietsend langs/door alle higlites van Amersfoort zoals dat ook gebeurde tijdens de Marathon van Amersfoort tijdens Amersfoort 750 jaar?



Hieronder de partners voor Heel Nederland Fietst:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten